حمید رضا خُجندی
درباره حمید رضا خُجندی
- موسیقیدان: (آهنگساز ، خواننده ، نوازنده ، مدرس موسیقی ، پژوهشگر و مؤلف).
- مدیر عامل شرکت فرهنگی و هنری آوای آیین با مضمون: (تهیه ، تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری ، برگزار کننده کنسرتهای موسیقی و همایش های هنری شهری ، استانی و کشوری)
- با مجوز رسمی به شماره ۳۵۱۴۹ از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
- مدیر ، مؤسس و صاحب امتیاز آموزشگاه موسیقی اهورا با فعالیت در زمینه های: (آموزش در زمینه موسیقی ایرانی و جهانی ، برگزاری مستر کلاسهای موسیقی در سطوح مختلف و برگزاری وبینارهای علمی موسیقی بر مبنای استانداردهای روز موسیقی جهان)
- با مجوز رسمی به شماره ۲۲۱۱۰۰۳۸۶۱۰۰۰۱ از دفتر توسعه آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
- برند و لوگوی تجاری اهورا بند با فعالیت در حوزه: (ساخت و تولید ، واردات و صادرات ادوات و ابزار آلات مرتبط با موسیقی اعم از ایرانی و خارجی)
- با مجوز رسمی به شماره ۳۶۳۲۸۶ رسمی از اداره مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک ایران.
بيوگرافى حميد رضا خُجندی موسيقيدان (آهنگساز ، خواننده، نوازنده ، مدرس ، پژوهشگر و مؤلف)
حمیدرضا خجندی سال ۱۳۴۹ خورشیدی در ده مجنون یکی از محله های قدیمی کرمانشاه بدنیا آمد ، در دوران کودکی به خاطر علاقه فراوان به موسیقی ، با شرکت در برنامه های هنری در یادواره های مختلف ملی ، با هنر خوانندگی آشنا شد.
سال ۱۳۶۱ در اردوی بهترین دانش آموزان سراسر کشوردراردوگاه صنعت نفت محمود آباد به عنوان تک خوان گروه سرود منتخب دانش آموزان ایران برگزیده شد ، در همین سال با راهنمایی های هنرمند ارزنده کرمانشاهی آقای (مرتضی صنعتی) سازسنتور را جهت فراگیری انتخاب نمود ، او تئوری مقدماتی موسیقی را نیز نزد آقای (مسعود زنگنه مجد) رئیس وقت مرکز حفظ و اشاعه موسیقی تلویزیون کرمانشاه فرا گرفت ، همچنین در ابتدا با بهره گیری از آثار منتشر شده موجود و تشویق های خواهرش زنده یاد (فرشته معصوم لاچينى) به نواختن ردیف های موسیقی ایرانی مبادرت ورزید.
حمید رضا خجندی در سال های ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۹ با حمایت های بى دريغ آقای حسین قارداش (پارساپور) رییس وقت امور فرهنگی هنری آموزش و پرورش استان کرمانشاه در جشنوارهای مختلف موسیقی دانش آموزان نوجوان و جوان ایران چندین جایزه وتندیس برترین (آهنگسازی ، نوازندگی ، شعر و بهترین گروه موسیقی سنتی) را بدست آورد ، لازم به یادآوری ست که ثمره تشکیل گروه فوق و فعالیت آن در سال های ذکرشده ، تربیت و پرورش تعداد زیادی از هنرمندان امروز موسیقی کرمانشاه است که هم اکنون در نقاط مختلف ایران و حتی خارج از کشور مشغول به فعالیت می باشند.
وی در سال ۱۳۶۸ ضمن آغاز همکاری با (سید جلال الدین محمدیان) خواننده ى بزرگ موسیقی سنتی ایران ، به افتخار شاگردی ایشان در زمینه فرا گیری ردیف های آوازی نائل گشت ، در همین ایام جهت شناخت آواز پاپ از راهنمایی های هنرمند زنده یاد (منوچهر طاهر زاده) نیز بهرمند گردید.
نقطه عطف زندگی هنری او با آشنایی با هنرمند افسانه ای و بی همتای تاریخ موسیقی کُرد و ایران ، زنده یاد (مجتبی میرزاده) در سال ۱۳۶۹ آغاز شد ، که ضمن فرا گیری هارمونی مقدماتی و شناخت مقام های موسیقی کُردی از محضر وی ، کنسرت های زیادی در داخل و خارج از کشور به همراه ایشان برگزار نمود ، اوج این آشنایی و شکوفایی را میتوان در خلق آلبوم روناک توسط حمید رضا خجندی با صدای بزرگ مرد آواز کُردستانات (عزیز شاهرخ) به وضوح مشاهده نمود.
او پس از گذراندن دوره متوسطه تحصیلی وارد دانشکده موسیقی شد و سپس با شرکت در کلاس های اختصاصی آقای (کامبیز روشن روان) به یادگیری علوم تکمیلی آهنگسازی (هارمونی و کنتر پوان) مشغول گردید، وی مدتی نیز با شرکت در کلاس های کُر (دکترموسیسیان) تجربیات گرانبهایی در زمینه آواز کلاسیک بدست آورد.
در این سالها نیز به همکاری با هنرمند و عارف بزرگ کُرد (سید خلیل عالی نژاد) پرداخت که حاصل آن خلق آلبوم بیاد ماندنی (شکرانه) به نوازندگی تنبور سید خلیل عالی نژاد و دف نوازی حمید رضا خجندی است.
یکی از بزرگترین افتخارات هنری حمید رضا خجندی ورود به مکتب موسیقیدان برجسته و همیشه ماندگار ایران (مرتضی حنانه) و ادامه ی آموزش هارمونی نزد هنرمند گرامی آقای (علی برلیانی) است ، این آشنایی زمینه پژوهش را برای حمید رضا خجندی فراهم کرد تا جایی که وی اقدام به تالیف چندین کتاب و مقاله نمود که نسخه یکم از کتاب چهار جلدی (آموزش دف نوازی به شیوه معاصر) توسط انتشارات چنگ منتشر شده يكى از آنها است که هم اکنون میتوان آن را در کتاب فروشی های معتبر موسیقی ایران تهیه نمود.
از مهمترين نوشته هاى او در بخش آموزش موسيقى: (آموزش تحليلى ريتم در موسيقى ، سنتور نوازى به شيوه مدرن و اصول هارمونى و كاربرد آن در موسيقى امروزى) است كه در دست چاپ میباشند.
او بعدها اقدام به آهنگسازی ، تنظیم ، گردآوری و تهیه آلبوم های متعددی در زمینه موسیقی (ارکسترال ، کردی ، بختیاری ، عربی و پاپ) کرد که اکثر این آثار روانه بازار شده است ، در این زمینه یاری آقای (سید جلال هاشمی دهکردی) به وی فراموش نشدنی است.
وی در سال ۱۳۷۸ در جشنواره مهر (بازبینی ۲۰ سال توليدات موسیقی در ایران) با آلبوم روناک کاندیدای جایزه بهترین آهنگساز و تنظیم کننده در حوزه موسیقی نواحی ایران شد.
حمیدرضا خجندی بعدها جهت تکمیل مراحل پیشرفت خود به خارج از کشور رفت اما پس از مدتی به ایران بازگشت تا ادامه فعالیت های خود را در داخل کشور پی گیری نماید.
او پس از بازگشت همکاری خود را با صدا و سیما در زمینه (آهنگسازی و خوانندگی) از سر گرفته و در سال ۱۳۸۲ به عنوان بهترین خواننده توليدات مراكز صدا و سیمای ایران انتخاب شد ، او در همین سال اقدام به تولید و نشر اولین آلبوم با صدای خود به نام (قصه های شیطونکی) با آهنگسازی هنرمند گرانقدر کرمانشاهی (فرشاد رستمی) نمود ، وی پس از چند سال دومین اثر با صدای خود را با نام (هنوز چشاتو دوس دارم) روانه بازار و دراختیار علاقمندان به موسیقی پاپ قرار داد.
تیتراژ برنامه ی تلویزیونی (سیمای خانواده) ، یکی از کارهای حمید رضا خجندی است که سالها از شبكه ى اول سيما پخش مى شد.
از دیگر فعاليت هاى او ميتوان به ساخت موسيقى متن فيلم سينمايى (بزن بريم آبادان) و تله فيلم (روزهاى شيرين) اشاره كرد.
سومين آلبوم با صداى او نيز به نام: (آره يا نه) كه اكثر قطعات اين آلبوم توسط (فؤاد سمندی) آهنگسازى و تنظيم شده است در ارديبهشت ماه ١٣٩٥ منتشر شد.
حميد رضا خجندى در ايران مالك و مدير عامل يك كمپانى رسمى در زمينه ى:
(تهيه ، توليد و نشر آثار صوتى و تصويرى)
به نام: (آواى آيين) است.
او همچنين مؤسس و صاحب امتياز يك مدرسه موسيقى بزرگ در ايران با رتبه درجه يك به نام: (آكادمى موسيقى اهورا) مى باشد.
حميد رضا خجندى تا كنون كنسرتهاى زيادى در كشورهاى مختلف دنيا برگزار نموده است كه محتواى اجراى اكثر اين كنسرتها موسيقى عرفانى بوده اند.
در همين راستا او در دسامبر ٢٠١٦ ميلادى با رپرتوار (ساز و سماع) همراه با گروه خود (اهورا بند) و همكارى هنرمند گرانبهای موسیقی کرمانشاه آقای (بهزاد مرادی) و تنبورنوازان بيستون در فستيوال جهانى مولانا در قونيه ى تركيه در تالار عزيزيه اين شهر كنسرتى برگزار نمود كه بسيار مورد توجه دوستداران موسيقى عرفانى قرار گرفت.
او به مناسبت هشتصد و دهمين سالروز تولد عاليجناب مولانا آهنگ و ويديوى (سلطان منى) را منتشر نمود كه اين ويديو بازتاب بسيار خوبى در جهان موسيقى عرفانى داشت که ضمن دعوت او براى شركت در فستيوال جهانى (Rumi Fest)
در اروپا که در سپتامبر ٢٠١٧ بود ، آهنگ او نيز بعنوان تيتراژ اين فستيوال انتخاب شد.
كنسرت مشترك او با ايگو يكى از بهترين خوانندگان كشور (لاتويا) در اختتاميه فستيوال رومى نيز بسيار مورد استقبال شركت كنندگان اين جشنواره واقع قرار گرفت.
خجندى در ادامه فعالیت هایش دومين قطعه ى خود در ژانر موسيقى عرفانى با شعر مولانا به نام (مست و ديوانه) را نیز منتشر كرد كه همكارى خانم (هليا بنده) هنرمند تواناى حركات كلاسيك ايرانى در نماهنگ اين قطعه قابل ذكر است.
آهنگ (با من صنما) كه يكى از شاهكارهاى عاليجناب مولانا است قطعه دیگری ست که توسط اهورا بند منتشر شده است.
حميد رضا خجندى در سپتامبر
٢٠١٨ در ايام تولد حضرت مولانا نيز كنسرتى به نام (مولانا) برگزار كرد.
او مجددا در سپتامبر ۲۰۱۸ به دعوت مدیران برگزارکننده فستیوال بین المللی
(RUMI FEST) در اروپا به همراه رودریگو خواننده سرشناس لتونیایی قطعاتی مشترک با زبانهای (فارسی و روسی) با اشعاری از مولانا اجرا کرد که بازتاب گسترده ای در رسانه های کشور لتونی داشت.
این هنرمند کرد به همراه گروهش اهورا بند در آذر ماه ۲۰۱۹ رپرتوار (بشنو از نى) كه بر مبناى اشعاری مثنوى معنوى ساخته شده را در (قونیه – ترکیه) بر روی صحنه برد…
در این سال آلبوم:
(Instrumet and Sema)
که مجموعه ای از آثار عرفانی ساخته و خوانده شده توسط وی است را در آمریکا منتشر نمود.
حمید رضا خجندی به یادمان دوست دیرینه اش زنده یاد (سید خلیل عالی نژاد) به سفارش کمپانی Viya Music کشور ترکیه آلبوم:
In Memory Of Maestro)
Seyed Khalil Ali Nejad)
را آهنگسازی و در کشور ترکیه و رسانه های معتبر موسیقی جهان منتشر کرد.
او در سال ۲۰۲۰ رپرتوار دیگری به نام (هوای وصل تو) را در فستیوال بین المللی (RUMI) در تالار بزرگ (نواوتل قونیه – ترکیه) اجرا نمود.
خجندی از سال ۲۰۲۰ تا کنون نیز آثار فاخر دیگری در زمینه Mystical Music با نامهای: (میلکان ، هوای وصل تو ، شمس و مولانا و مولانا ، دوای جان ، هله نومید نباشی ، در هوای بی خودی ، هوای وصل تو) را آهنگسازی و خوانده و منتشر نموده است.
کتاب آموزش (هنگ درام یا هندپن) آخرین تالیف حمید رضا خجندی ست که به اصول نواختن علمی و آکادمیک این ساز پرداخته است و به نوبه خود اثری منحصر به فرد است که بزودی در دسترس علاقمندان به این ساز قرار خواهد گرفت.
(از بلخ تا خدا) تازهترین رپرتوار حمید رضا خجندی – اهورا بند است که ۷ مهرماه ۱۴۰۲ در (رومی فست) فستیوال جهانی مولانا در شهر قونیه ترکیه برگزار شد و دیپلم افتخار این جشنواره بخاطر ساخت قطعات مرتبط با محتوای جشنواره به حمید رضا خجندی تعلق گرفت.
خجندی و اهورا بند به مناسبت گرامیداشت آیین یلدا در دیماه ۱۴۰۲ به دعوت وزارت امور خارجه ازبکستان سه کنسرت در:
دانشکده ملی موسیقی مقامی ازبکستان
دانشگاه بین المللی زبان ازبکی
دانشگاه بین المللی شرق (خاور شناسی)
اجرا نموده و از وزیر فرهنگ و هنر ازبکستان نشان و لوح افتخار و همکاری را دریافت نمود.
در بهمن ماه سال ۱۴۰۲ همراه با گروه موسیقی بیستون به سرپرستی بهزاد مرادی بعنوان آهنگساز ، خواننده و نوازنده به کشور بوسنی سفر کرد و سه کنسرت در شهرهای سارایوو ،کاکانی و موستار برگزار نمود.
در این سفر در مقام مدرس دو ورکشاپ با عنوان:
(تحلیل موسیقی ایرانی و نقطه تشابه و تضاد آن با موسیقی کلاسیک غربی) در مدرسه عالی موسیقی سارایوو و مرکز موسیقی ملی پاوراتی شهر موستار برای دانشجویان و اساتید این مدرسه و مرکز برگزار نمود که برای آشنایی با موسیقی ایرانی در این کشور بسیار حائز اهمیت بود.
وی در این سفر نیز به دعوت تلویزیون ملی بوسنی و همچنین تلویزیون شهر سارایوو به اجرای چند برنامه پژوهشی درباره موسیقی ایرانی پرداخت.
حمید رضا خجندی در تیرماه ۱۴۰۳ با عنوان خواننده و آهنگساز به همراه گروه تنبورنوازان بیستون در تالار ملی سینمای شهر مسکو در دو بخش موسیقی عرفانی و موسیقی نواحی ایران کنسرتی برگزار کرد که مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت.
آخرین کنسرت حمید رضا خجندی در ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ با همراهی گروه دفنوازان هور و تنبورنوازان بیستون در تالار وحدت برگزار شد که به آثار اهورابند پرداخت